duminică, 2 octombrie 2011

Ardei umpluti


Ingrediente:
500-1000gr. carne tocata(porc,vita,pui) piept pui
10-20 ardei
200-300 gr orez
ceapa verde sau 1 ceapa uscata
sare,piper,rosii sau bulion
patrunjel si marar


      Fiecarui ardei i se taie un capacel si i se scoate cotorul impreune cu semintele, se spala bine, se lasa la scurs,intorcandu-l cugura in jos.
      Apoi se pregateste umplutura.Carnea(eu am folosit piept de pui tocat, pt, Andrada) se amesteca cu orezul,ceapa verde sau uscata taiata marunt,rosiile sau bulionul,verdeata taiata marunt, sare ,piper dupa gust.


    Ardeii se umplu cu aceasta compozitie care trebuie impinsa bine inspre varf, pt. ca ardeii sa nu-si p[iarda forma lor la fiert(dar nici prea tare, ca sa nu crape la varf). Gura ardeilor se trece usor prin faina
    Ardeii se aseaza intr-o cratita cu gura in sus, fie gura la gura ,pentru a nu se impastia umplutura.
    Peste ei se toarna apa clocotita si se pune cratita la foc potrivit sa fiarba.
Daca doriti se mai poate adauga la zeama in timp ce fierb bulion sau rosii taiate marunt.

Facultativ se poate adauga smantana(noua ne place f.f. mult cu smantana)


POFTA BUNA!!!!!
                             PUPICI:X

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...