vineri, 7 octombrie 2011

Compot de struguri



               

        
               

Strugurele alb este bogat in calciu,fosfor,magneziu,potasiu,sodiu,iod si arsenic.Contine si fier dar strugurele rosu contine o mai mare cantitate.

                Ar fi foarte bine daca i-am incuraja pe copii  sa consume fructe variate si daca se poate in fiecare zi. Pot sa spun ca copii mei nu refuza aproape nici un fruct. Acum ar fi timpul sa va prezint reteta compotului.
               


Am folosit o reteta simpla:
               
Struguri  1-2-3 kg.
Zahar      4 linguri pentru fiecare borcan
 


Mod de preparare:

                   Se spala strugurii foarte bine,sub jet de apa.Borcanele le spalam si le sterilizam(le punem in cuptorul de la aragaz cam 5-10 min).Asezam boabele de struguri in borcane, punem cate 4 linguri de zahar in fiecare borcan si le umplem de apa.Intr-o cratita mai mare asezam borcanele si le fierbem in baie de apa 30-40 min. Se lasa borcanele in baia de apa pana se racesc apoi se pun in camara.











          PUPICI:X

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...