luni, 24 octombrie 2011

Cremsnit (Cremes)


Vreau sa va delectez cu o prajitura deosebita!!!!!!!!Cu alta ocazie am sa va prezint si reteta foilor de cremsnit, insa azi am sa va prezint reteta cremei pe care eu o folosesc.Se gasesc in comert tot felul de variante usoare a cremei, dar eu o consider cea mai buna pe aceasta, pentru ca se folosesc pot sa spun ingrediente mai naturale.

Ingrediente:
6 oua
1 litru lapte
9 linguri faina
250 gr. zahar
1 praf de sare

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu cateva linguri de lapte pana devine o compozitie ca pentru clatite( fara cocoloase) .Intre timp punem laptele la fiert, iar cand da in clocot, se adauga compozitia din faina si se amesteca destul de des pentru a nu se forma cocoloase.Cand consideram ca faina este fiarta,se  adauga galbenusurile frecate cu zaharul. Se amesteca pana zaharul este topit, iar la urma adaugam albusurile batute spuma tare si se amesteca incet cu o lingura de lemn(nu trebuie sa fie crema fina, trebuie sa ramana bucatele de albus batut)








Foile sunt cumparate din magazin.Pentru a se putea taia mai usor prajitura ,portionam inainte foaia de deasupra. Cand se mai raceste un pic crema se toarna  peste prima foaie iar deasupra asezam bucatile gata portionate.





Cand se serveste se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Daca o sa apelati la aceasta crema va pot asigura ca o sa o indragiti.


          PUPICI:X

2 comentarii:

  1. Este foarte buna prajitura ta.Daca-ti face placere poate vii si pe la mine,doresc si eu sa-mi fac prieteni.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga DIA ma bucur nespus ca ti-a placut cremesul meu, sa stii ca merita sa-l incerci si tu.Am fost in vizita la tine si mi-a placut f. mult blogul.O sa te mai vizitez.PUPICI:X

    RăspundețiȘtergere