duminică, 2 octombrie 2011

DULCEATA DE AFINE




















Ingrediente:                                                                            
                                                                              1-2 kg. afine                                                                                        1-2kg. zahar                                                                                                                             
                                                                                                                                                                                                                                           
    Sincer trebuie sa recunosc ca eu nu respect cu sfintenie o reteta, in proportie de 90%, pentru ca gusturile fiecaruia difera.Eu in principiu merg pe ideea ca,mai bine mai pun decat sa nu mai pot lua.                                                                                                                                                                                                                                
Mod de preparare:                                                                                               

Spalam afinele puse in strecuratoare, sub jet de apa la robinet,le curatam de codite.Lasam sa se scurga de apa, dupa care le punem la foc impreuna cu cantitatea de zahar pe care o dorim.Eu de obicei le gust pentru a-mi da seama cat de dulce doresc sa fie.Le lasam sa fiarba la foc mic si amestecam din cand in cand.Cand siropul se leaga se toarna fierbinte in borcane.Se pot lasa borcanele descoperite pentru a se forma o crusta deasupra sau se infileteaza capacele.  




P.S. Nu am folosit nici un fel de conservant.

POFTA BUNA!!!!!
                             PUPICI:X

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu