marți, 11 octombrie 2011

Zacusca de vinete



Ingrediente:

5 kg. vinete 
3 kg. gogosari rosii
1-2 kg. ceapa
0,5-1 kg. morcovi
500-750 ml. suc de rosii sau bulion
750 ml. ulei   
sare grunjoasa, piper


Mod de preparare:

    Punem vinetele la copt si le tocam. Se curata gogosarii, li se scot semintele, se taie felii, se spala si se lasa sa se scurga.Le dam prin masina de tocat. Ceapa si morcovii curatati se trec prin masina de tocat carne. Intr-un vas punem un pic de ulei si adaugam ceapa si morcovii. Ii lasam la fiert pana se ridica uleiul deasupra. La fel procedam si cu gogosarii.

     Cand sunt gata , punem intr-o cratita, uleiul care ne-a ramas , il incalzim un pic si adaugam legumele, sucul de rosii, sarea, piperul si se pune pe foc sa fiarba, amestecand destul de des cu lingura de lemn. Se fierbe zacusca pana scade sosul si ramane numai uleiul. Verificam daca este destul de sarata ,daca nu se potriveste cu sare.
 


    Se toarna zacusca fierbinte in borcanele deja sterilizate, si se pot introduce(borcanele) in cuptorul fierbinte, dar dupa ce s-au introdus toate borcanele se stinge focul iar borcanele se lasa in cuptor pana se racesc,  sau borcanele fierbinti se pun intr-o plapuma si se acopera bine unde se tine cam 2 zile, timp in care se racesc treptat. Cand s-au racit se aseaza in camara.      Este o reteta foarte buna. 






  



       PUPICI:X

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...