marți, 4 octombrie 2011

Prajitura cu pere rasturnata




Ingrediente:
3 pere coapte
150 prune uscate
150 zahar
1 lingurita lamaie
120 gr. unt moale
1 praf sare
2 oua
180 gr. faina
1 lingurita praf de copt
 1-2 linguri lapte
 unt pentru forma
 Reteta este luata din "Bunatati la cuptor" de la Reader`s Digest.

Mod de preparare:

     Se curata perele, se taie in jumatate si li se taie cotorul.Eu am inlocuit murele din reteta originala cu prunele uscate.Se unge forma cu unt(eu am pus-o in forma de tarta si atunci nu a trebuit sa ung marginea formei)
     Se topesc intr-o tigaie cu fundul gros, 50gr zahar cu zeama de la lamaie, la foc mic, pana cand se caramelizeaza zaharul.Se toarna in forma.
     Se aseaza perele cu partea sectionata in jos peste stratul de caramel, iar prunele le aranjam printre pere.

 
    Untul se freaca cu restul de zahar si sarea pana devine o crema de culoare deschisa.Se adauga ouale pe rand.


   Se cern deasupra faina si praful de copt si se amesteca. Se adauga laptele pana cand se desprinde greu de pe lingura.Se aseaza aluatul peste forma si se netezeste.Se coace timp de 50-60 min. in cuptorul incins la 180 grade



   Se scoate prajitura de la cuptor si se lasa sase raceasca in forma 10 min, dupa care se rastoarna pe un platou si se serveste pe cat posibil calda.Se mai poate servi si cu frisca deasupra dar copii fiind prea pofticiosi nu au mai avut rabdare sa le pregatesc friscs asa ca...am servit-o simpla doar cu un pahar de suc alaturi.











POFTA BUNA!!!!!


                             PUPICI:X

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...