duminică, 2 octombrie 2011

Vinete cu maioneza





















2-3 vinete mai mari
1 ceapa mare
1 ou, sare ulei pt. maioneza

Mod de preparare:

Se coc vinetele pe gratar sau pe plita.Dupa ce sunt gata, le punem pe un tocator si le taiem in doua, iar cu o lingura de lemn le scoatem miezul si il punem in strecuratoare.Le lasam un pic pana se scurge zeama pe care o lasa.




         Intre timp pregatim maioneza. Un galbenus de ou cu o lingura de mustar le amestecam pana se omogenizeaza, peste care picuram putin cate putin ,ulei.Se amesteca continuu pana se obtine cantitatea de maioneza pe care o dorim.
        Vinetele cand s-au stors, le tocam marunt si le punem intr-un vas dupa care adaugam sare si maioneza si le amestecam.Se pot servi cu o diversitate de legume(rosii,castraveti,ardei, ardei iuti.....)
         Pentru o zi torida de vara este o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa.


POFTA BUNA!!!!!
                       PUPICI:X

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu