marți, 29 noiembrie 2011

Cornulete cu dulceata



  Am gasit in  caietul meu o reteta veche ,foarte simpla dar foarte buna.O facea mama mea in tineretile ei si cred ca multe matusi, mame sau bunici inca o mai folosesc.
Avem nevoie de:

1 cana unsoare(untura)
1 cana iaurt
 2 oua
2-3 linguri zahar
 drojdie cat o nuca
 faina cat cuprinde
 un praf de sare

Mod de preparare:


 Se amesteca iaurtul,ouale,zaharul,drojdia si praful de sare. Adaugam faina cam300-400 g. si continuam sa framantam cu unsoare.Daca ni se pare prea moale aluatul obtinut mai presaram faina, pana obtinem un aluat potrivit.


 
Se lasa 15 min. in repaus, apoi se intinde o foaie groasa de 1/2 cm si se taie bucati in forma de triunghi,se pune la mijloc cu lingurita putina dulceata(gem sau marmelada) ,se ruleaza in forma de cornulete si se coc in cuptor.




Cand sunt gata, chiar fierbinti,se pudreaza din abundenta cu zahar pudra.



Pofta buna!!!!!

                 PUPICI:X

joi, 24 noiembrie 2011

Omul de zapada




Azi e o zi speciala pentru noi!!!
Nepotelul nostru cel drag David , implineste  3 anisori!!!!!!La multi ani:x!!!!!!
Si pentru ca nu pot sa- i daruiesc decat  un tortulet virtual, am ales sa-i facem (impreuna cu fiica mea) un mini-tortulet, mai mult simpatic ,sper sa fi reusit.
Reteta am preluat-o din revista "Bucataria pentru toti" si efectiv m-a cucerit.

Ingrediente:
250 g coicolata alba menaj
250 g fulgi de cocos
50 g ciocolata menaj neagra
5 boabe piper
coaja de mar rosu,coaja de portocala
fulgi de cereale, stafide,arahide sau nuci

Mod de preparare:
   Se topeste ciocolata ,fara a se incalzi prea tare.In jumatate din cantitate inmuiem fulgii de cereale si adaugam stafidele care le-am inmuiat in lapte. Formam din amestec doua bile,una mai mare si alta mai mica.In ciocolata ramasa,cat timp este calduta inca,amestecam fulgii de cocos si acoperim cele doua bile.
  Topim ciocolata neagra si turnam pe o suprafata plana o rondea care va fi  borul jobenului.Din restul ciocolatei formam jobenul,apoi le lipim cat sunt calde inca.
  










 Punem boabele de piper pe post de ochi si nasturei , din portocala  confectionam un ppion parfumat iar nu in cele din urma nasul inghetat  il formam din coaja de mar.







Am reusit sa ma bucur de capodopera mea doar putin, pentru ca intr-o clipa de naetentie,Andrada a si papat papionul omului de zapada. Am realizat doar cand am postat pozele,deci......va puteti inchipui cat de imbietor  este omuletul pentru copii.....:))))))



     
     PUPICI:X

joi, 17 noiembrie 2011

Compot de gutui si mere


Gutuile, sunt tari , grele,amarui ......insa sunt asa de gustoase!!!!!

Va prezint o crema-desert foarte ,foarte buna si super sanatoasa!Copii mei au fost super incantati si de gust ....ca de aroma ce sa mai zic!

Ingrediente:
500 gr. mere

500 gr.gutui
1 baton de scortisoara
1 anason stelat
100 gr. zahar
 3 linguri apa

Mod de preparare:

 Se decojesc fructele si se taie pulpa bucati.Se aseaza intr-o cratita si se adauga mirodeniile si 3 linguri apa.Se acopera  cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic cca.15 min.Adaugam zaharul si se mai lasa sa fiarba 30 min.amestecand regulat.
 Cand s-au fiert, indepartam mirodeniile iar fructele se paseaza.Adaugam din nou mirodeniile si amestecam.Se da la frigider pana in momentul servirii.










Pofta mare!!!!
                        PUPICI:X

luni, 14 noiembrie 2011

Prajitura cu mere si scortisoara

Cu aceasta reteta particip la concursul organizat de Pastai de vanilie  si Caietul cu retete.: " Concurs cu arome de toamna de la Pastai de Vanilie".

Dupa cum am promis unei prietene dragi, continuu seria prajiturilor cu mere.

Ingrediente:
9 mere potrivite
6 oua
12 linguri zahar
 12 linguri faina
6 linguri apa
1 praf de copt
1 zahar vanilat, un praf de sare
scortisoara 
 zahar pentru mere

Mod de preparare:
Se decojesc merele si se curata de cotoare,se scobesc mijlocul merelor cu o lingurita,iar in interiorul fiecarui mar punem zahar si scortisoara.Dupa ce asezam merele in tava , le introducem la cuptorul incins in prealabil la 180 grade. Le lasam in cuptor cca10-15 min.





Intre timp preparam blatul:se freaca galbenusurile crude cu zaharul pana ce amestecul devine ca o spuma.Adaugam praful de sare si praful de copt stins cu lamaie si treptat turnam lingurile cu apa amestecand continuu. Cantitatea de zahar in reteta originala este de 15 linguri ,dar tinand cont ca am folosit zahar si pentru mere ,cantitatea ideala ar fi  doar 12 linguri pentru a nu fi prea dulce.

Se adauga faina si se amesteca incet cu o lingura iar la urma adaugam albusurile batute spuma.                                                                                               




Se toarna compozitia peste mere si se introduce in cuptor sa se coaca.


Cand este gata se lasa sa se raceasca,apoi portionam prajitura incercand sa taiem marul in jumatate(pentru a avea un aspect mai atragator), iar  deasupra ornam cu frisca.




Pofta buna!!!!!
                   PUPICI:X

miercuri, 9 noiembrie 2011

Clatite cu mere sau( Gogosi a la Petrisor)


Reteta aceasta o stiu de f. multi ani. E de pe vremea cand la t.v. avea emisiune maestrul Petrisor.El a prezentat-o ca si gogosi a la Petrisor, dar sunt ca si clatitele cu mere. Dar sa lasam vorba la o parte si sa va prezint reteta.


Ingrediente:
250 gr. faina
2-3 oua
2-4 mere mai mari  
1/2 l lapte

1 lingura zahar vanilat

50 gr. unt
1 praf de sare, ulei pentru copt

Mod de preparare: 
Se bat ouale, se amesteca cu faina, cu zaharul vanilat, cu 50 gr. unt, pana se incorporeaza bine, apoi se adauga sare,laptele pus treptat, amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase .






 Cand am terminat de preparat aluatul ,adaugam merele, pe care intre timp le-am curatat  de coaja, cotoarele, dupa care le-am taiat cubulete sau le-am razuit. Se infierbanta bine tigaia, se toarna ulei mai mult si cu o lingura luam din compozitie si punem la prajit . Se prajesc pe ambele parti pana devin crocante. Cele in care am folosit merele cubulete au iesit mai grosute un pic, pe cand la clatitutele cu mere razuite  au fost mai subtirele.




Intre timp, mai trageam cu ochiul in gradina din curtea blocului admirand frumusetea anotimpului....o minunatie de culori....!!!!!


Cand sunt gata , le asezam pe un servetel pentru a se scurge plusul de ulei.

Iar dupa ce se racesc un pic , se servesc pudrate cu zahar.

O fetisoara vesela in cadru!!!!!


Pofta mare!!!!!

               PUPICI:X

duminică, 6 noiembrie 2011

Prajitura cu mere si glazura de miere





O prajitura pe gustul celor mici dar si celor impatimiti de dulce!!!!!

Ingrediente:

1 kg. mere
175 gr.unt
4 oua
100 gr. zahar
400 gr. faina
cca 100 ml lapte
4 linguri miere fluida
2 linguri zahar, 1/2 lingurita scortisoara
sucul de la o lamaie
2 lingurite praf de copt

Mod de preparare:

 Se decojesc merele, se curata de cotoare si se taie felii. Se stropesc imediat cu suc de lamaie.Se incinge cuptorul la 180 grade.
 Se bate untul la temperatura camerei cu mixerul. Se inglobeaza pe rand ouale si zaharul, apoi faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare, alternandu-se cu laptele.


Aluatul obtinut se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se repartizeaza deasupra feliile de mere.Se incalzeste usor mierea si se ung merele cu pensula.


 .Prajitura se coace 40-45 min.O scoatem din cuptor si o lasam la racit, dupa care o pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie amestecat cu scortisoara.









Pofta buna!!!!!

                 PUPICI:X

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...