vineri, 10 februarie 2012

Orez cu pipote



 Ingrediente:
1 caserola pipote de pui
2 cepe
1 morcov razuit
sare, piper, ulei
1 lingura pasta de gogosari, sau 1ooml bulion sau boia.


Mod de preparare:


Pipotele se curata bine, se spala si se dau doua clocote, aruncandu-se apoi apa.
Ceapa se toaca marunt , se caleste in ulei, impreuna cu morcovul dat prin razatoare.



Adaugam pipotele spalate , se amesteca putin pana acestea se albesc putin, adaugam sare, piper, 1 lingura  pasta de gogosari(eu nu folosesc boia) si se acopera cu apa. Lasam cateva minute la foc tare(pana da in clocot) dupa care micsoram focul la mediu si lasat totul sub capac pana pipota este fiarta.



Intre timp pregatim orezul. Intr-o craticioara punem un pic de ulei , iar cand este incins turnam orezul spalat in prealabil, amestecam cu o lingura de lemn tot timpul pentru a nu se lega de fundul vasului. Cand consideram ca este un pic calit turnam apa, sare si fierbem la foc mic, pana se umfla si absoarbe apa.
 Se serveste cu muraturi, eu am ales varza murata stropita cu ulei de masline cu busuioc.










.







 Pofta buna!!!!

12 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Draga Miuta, mersi pentru vizita:)Te mai astept:X!!Pupici

      Ștergere
  2. Ma autopoftesc la masa si uite asa scap de gatit pentru diseara... Orezul imi place, pipotele la fel, asa ca sigur e pe gustul meu... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oricand esti binevenita la noi la masa:X!!!!Pupici:x

      Ștergere
  3. A mai ramas o portie si ptr mine?! Imi place foarte tare orezul! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineinteles Simona:) Am pregatit si pentru voi:)!!!!Pupici:x

      Ștergere
  4. Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ii sunt pe plac Dianei:)Pupici:X

      Ștergere
  5. Ne plac tare mult !! Ma servesc si eu cu o portie!! Pupicei!!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...