vineri, 20 aprilie 2012

Pireu de spanac


  Spanacul este o leguma bogata in saruri minerale, mai ales fier si in vitamine. Cultivandu-se si in sera , gasim spanac in tot timpul anului. De la spanac se folosesc frunzele proaspete, nepalite.
Pentru acest pireu de spanc avem nevoie de:

1kg spanac
50g unt
1 lingura faina
1/2 pahar lapte
1 praf de sare, apa.

Mod de preparare:
 Dupa ce in prealabil este ales si spalat sub jet de apa, se fierbe spanacul in apa cu sare, dar nu prea multa apa. Spanacul se fierbe descoperit, pentru a-si pastra culoarea verde. Se scurge, se toaca bine pe un fund de lemn. Intr-o cratita se pune spanacul tocat, se amesteca cu untul, faina si laptele( cele doua:faina si laptele, le-am amestecat intr-un vas, pentru a nu se forma cocoloase si le-am adaugat in cratita, amestecand continuu pana se ingroasa compozitia). Potrivim cu sare dupa gust.
 Se serveste cu ou .



Pofta buna!!!!!

7 comentarii:

  1. Papa bun si cu oul deasupra, deja mi s-a facut foame... Pupici !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E foarte bun ....cu ou si fara:)!!!!Pupici:X

      Ștergere
  2. yammy!spanacul este preferatul meu!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Yummy, delicios piure! Il ador, mai ales cu oua ochiuri.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...