miercuri, 2 mai 2012

Paste cu spanac si ricotta



Este o reteta extrem de simpla, dar deosebit de gustoasa! 

Ingrediente:
350g paste largi
450ml rosii pasate sau pulpa de rosii
275g spanac
50g pesmet
120ml lapte 60ml ulei 250g branza ricotta
1 catel usturoi
25g Parmesan
sare,piper negru
25g seminte de pin(eu am folosit nuci macinate)

 Mod de preparare:




Intr-o craticioara, fierbem pastele in apa cu sare,dupa instuctiunile de pe pachet. Cand sunt gata fierte le trecem printr-un jet de apa.
Spanacul se fierbe in apa cu sare cateva minunte, dupa care il punem intr-o sita si prin presare  scurgem surplusul de apa existent.
Pulpa de rosii sau rosiile pasate, le asezam intr-o sita deasupra unui bol si cu o lingura le presam.
Punem pesmetul, laptele si 45ml ulei in mixer si mixam putin.Adaugam spanacul si ricotta, mixam putin, dupa care adaugam sarea, piperul si un pic de nucsoara. 
Mixam impreuna pulpa de tomate sau pasate, cu uleiul de masline, catelul de usturoi. Intindem sosul obtinut intr-un vas rezistent la temperaturi inalte(eu am folosit vas yena).
Pasta mixata obtinuta (spanac, ricitta....) o introducem cu ajutorul unui sprit sau punga pt. ornat torturi in pastele fierte si le asezam peste pasta de rosii.
Punem la cuptor cam 15 min. Dupa ce scoatem din cuptor presaram deasupra Parmessan si seminte de pin sau nuci macinate  si lasam un pic pana se rumeneste branza.



Pofta buna!!!!!

14 comentarii:

  1. Ai avut ceva rabdare , dar rezultatul cred ca e delicios .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A meritat efortul!!!!!A fost super delicios!!!

      Ștergere
  2. Interesanta reteta! Cam migaloasa dar arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pare a fi cam migaloasa,dar nu este chiar asa.Dar merita!

      Ștergere
  3. Munca de chinez,nu alta.Ai rabdare multa.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hahaha......!Esti simpatica Mihaela:))!!!Atat de tare mi-a placut combinatia, ca nici n-am bagat de seama ca ar fi migaloasa!

      Ștergere
  4. Dupa atata migala... cred ca as fi ras toata tava! :))
    Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aici ai dreptate!Mai ceva ca pe campul de lupta:)))!!!Pupici

      Ștergere
  5. Delicioasa si Arata tare yammy,insa e de munca :)..nu gluma.Imi place tare mult umplutura de spanac cu brinza..o folosesc si eu pentru lasagne.O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. E prima data cand am folosit combinatia asta, dar m-a cucerit:)!!!Pupici

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine te-am gasit Maria!
    Imi place si mie tare mult combinatia spanac - ricotta.
    Delicoase pastele!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai venit in vizita pe la mine:X!!!Sper sa-ti placa aaace ai gasit pe la mine:)!Pupici

      Ștergere
  8. Si eu le fac si imi plac mult! Ai multe bunatati aici, ma bucur ca le-am descoperit! Iti doresc o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc,Cristina, pentru vizita:X!!!!Ma bucura mult, ca-ti place blogul meu(este la inceput), in schimb al tau m-a impresionat mult.Pupici

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...