vineri, 13 iulie 2012

Marmelada de caise

 
 Ingrediente: 

2kg caise bine coapte, fara samburi
1,3 kg. zahar tos
2 pastai de vanilie
sucul unei lamai

Mod de preparare:
Caisele spalate si uscate se rup in doua, se amesteca cu zahar, pastaile de vanilie taiate in doua pe lungime si sucul de lamaie. Se acopera vasul cu o folie alimentara si se lasa asa timp de o ora.
Apoi se pun la fiert si dupa ce a fiert un clocot, se retrage de pe foc, se acopera din nou cu folie alimentara si se lasa asa timp de o noapte.
A doua zi, se scot pastaile de vanilie si caisele se paseaza, dupa care pasta de caise se pune din nou la fiert cu pastaile de vanilie. Se lasa la fiert pentru 15-20 de minute, amestecand delicat.
Cand marmelada este legata, se pune in borcane, se acopera cu capace si se lasa cu gura in jos pentru a se raci.



5 comentarii:

  1. Delicioasa si parfumata.Imi place muuuuuult de tot.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai ce buna este... Dau adresa sa trimiti un borcan si la mine.. :))
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie imi place!!!Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere