marți, 10 iulie 2012

Parfait de banane cu ciocolata



Un desert  ideal pentru zilele caniculare !!!!!

Ingrediente pentru 4 portii:
1 ou
2 galbenusuri
100g zahar
1/2 lingurita coaja de portocale rasa
1 plic zahar vaniliat
1 lingura  rom ( sau esenta de rom)
2 banane
2 linguri suc de lamaie
40 g ciocolata rasa
500ml frisca

Mod de preparare:
Oul impreuma cu cele doua galbenusuri se bat cu mixerul. Se fierbe cca. 1 minut, un sirop din zahar si 50 ml apa. Se adauga la oua, amestecand. Se introduce vasul intr-o baie de gheata si se bate cu mixerul pana ce se raceste.
In compozitia de parfait rece se inglobeaza esenta de rom .
Se decojesc bananele, se paseaza si se amesteca imediat cu suc de lamaie. Se inglobeaza in compozitia de parfait, impreuna cu ciocolata rasa.
Se bate frisca si se inglobeaza. Se aseaza compozitia intr-o forma tapetata cu folie transparenta si se da la congelator peste noapte. se rastoarna parfaitul felii. 
Se serveste cu sos de ciocolata sau vanilie si cu fructe de padure proaspete sau congelate!




Pofta buna!!!

22 de comentarii:

  1. Ce bun trebuie sa fie.
    Te pup si-ti doresc dupa amiaza faina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este minunat si....foarte racoritor! O zi faina!

      Ștergere
  2. Hmmm, ce bunatate... Eu vreau doua portii si jumatate, da ?! Pupici !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineinteles......am mai facut asa ca linistita sa fii _ este de unde:))!!!!Pupici

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Ma bucur mult Ramona, ca-ti place:X!!Pupici

      Ștergere
  4. Am mai papat o portie virtuala azi din bunatatea asta! Dar... as mai vrea una!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Tare buna trebuie sa fie. pup si weekend frumos sa ai

    RăspundețiȘtergere
  6. Hmmm ce bunatate, imi place !! Va pup!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...