sâmbătă, 25 august 2012

Cozonac la tava cu prune





Ingrediente:
400 g faina
200 ml lapte
1/2 cub de drojdie
120 g zahar
75 g unt
1 ou
sare
50 g pesmet
2 kg prune

Mod de preparare:
Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia cu 1 lingura zahar; se acopera si se lasa sa creasca 15 min. Se topeste untul si se lasa sa se raceasca.
Intr-un castron se aseaza 200 g faina, un praf sare, ou si 80 g zahar; se inglobeaza laptele cu drojdia si untul topit, amestecand. Se adauga si 200 g faina si se framanta cu mixerul. Se acopera cu un prosop textil si se lasa sa creasca la caldura 45 min.
Se incinge cuptorul la 200 grade. Se unge o tava sau se tapeteaza cu hartie de copt. Pe planseta tapetata cu faina se mai framanta o data aluatul cu mainile. Se intinde din el o foaie si se aseaza in forma, ridicand o margine.
Se presara pesmet si se acopera tava cu un prosop textil; se mai lasa sa creasca aluatul 15 min.
Se golesc prunele de samburi; se aseaza pe aluat ca tiglele pe acoperis; se coace 45 min. 
Se scoate din cuptor si se presara 1 lingura zahar amestecat cu scortisoara. 
Se serveste calduta sau rece, cu frisca.





Sursa:" Secretele bucatariei"


10 comentarii:

  1. Delicios trebuie sa fie!!!Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un desert foarte bun!Duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mananc prune si ma uit la bunatatea aceasta a ta.Tare as servi o felie.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare bun cozonacul asta, si ideea e super faina! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. La cum arata cred ca a fost foarte bun!!!hugs

    RăspundețiȘtergere
  6. Mi-era dor de cozonac!! Am mai vazut reteta asta pe la Dr.Oetker, tot am zis ca o sa fac, acum mi-ai dat un branci ;-) puup

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi plac prunele!!! Nu de foarte mult timp am facut o prajitura cu prune. Cred ca este foarte bun si asa! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Servesc de la tine o felie, ca inca n-am facut nimic cu prune anul asta!

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...