miercuri, 29 august 2012

Dulceata de prune



Va prezint o dulceata deosebit de aromata pentru iarna.


Ingrediente:
2 kg prune
750 g zahar
500 ml apa
zeama de la o jumatate de lamaie
1 baton de scortisoara

Mod de preparare:
Spalam prunele, le rupem in doua, le scoatem samburii, dupa care le taiem cuburi. Punem  intr-un vas apa cu zaharul, zeama de lamaie  si batonul de scortisoara. Cand da in clocot, punem prunele si lasam sa fiarba la foc mic, pana fructele se inmoaie bine si se leaga. In tot timpul acesta se aduna spuma care se formeaza.
Scoatem batonul de scortisoara si punem dulceata fierbinte in borcanele sterilizate in prealabil, se inchid ermetic cu capace, le intoarcem cu fata in jos si  le lasam sa se raceasca, 
Se depoziteaza la loc racoros.

Sursa retetei- revista "Click".


Pofta buna!!!


8 comentarii: