miercuri, 1 august 2012

Sufleu de rosii cu vinete



Ingrediente:
2 vinete
6 rosii mari
1/2 legatura busuioc
4 linguri ulei de masline
50 g parmezan
400 ml smantana
2 oua
50 g cascaval
1 catel usturoi
sare, piper

Mod de preparare:
Se curata vinetele si se taie felii cca. 1/2 cm; se aseaza pe un platou si se presara o lingura sare; se lasa sa se scurga cca. 30 de minute.
Rosiile se curata si se taie felii. Se toaca busuiocul. Se sterg vinetele, se incinge ulei in tigaie si se prajim vinetele 2 minute pe fiecare fata. Se lasa sa se scurga de grasime pe prosoape de hartie.
Cuptorul se incinge la 180 grade. Intr-o forma rezistenta, unsa, asezam feliile de vinete si rosiile, ca tiglele pe acoperis, presarand si busuioc tocat. Se presara piper proaspat.
Se rade parmezanul, usturoiul se toaca, iar ambele se amesteca impreuna cu smantana si ouale, sare si piper.
Amestecul se toarna peste legume si se presara cascaval ras. 
Se coace sufleul cca. 25 de minute, la cuptor, pana se rumeneste.







Pofta buna!!!

16 comentarii:

  1. Ce bun trebuie sa fie sufleul tau.... :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este sigur...poti sa-l incerci cu mare drag:)!!! Pupici

      Ștergere
  2. Ce bune trebuie sa fie...
    Pup cu drag

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata si sigur delicios!!! hugs

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am facut pana acum,dar imi place cum arata.Cu siguranta este bun.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este un deliciu total! Este usor si sanatos! Pupici

      Ștergere
  5. vinetele imi plac mult, asa ca as manca o portie de vinete de la tine. Week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  6. Leguminoasele sint preferatele mele!Arata yammy.xoxo

    RăspundețiȘtergere