vineri, 10 august 2012

Tarta cu prune si branza RICOTTA


Ingrediente:
120 g faina, in plus pentru prelucrat
2 linguri zahar
un praf de sare
2 galbenusuri
60 g unt, in plus pentru forma
fasole uscata pentru forma

Pentru umplutura:
200 g branza Ricotta
100 g branza vaci
2 linguri miere
250-300 g prune uscate
jeleu

Mod de preparare:
Punem faina intr-un vas, presaram zaharul si sarea si facem o adancitura in mijloc. Punem untul taiat bucatele si galbenusurile in adancitura. Amestecam totul repede si framantam pana obtinem un aluat. Invartim in folie de plastic si tinem la rece , 1 ora.
Ungem forma cu unt in strat subtire. Intindem aluatul in forma subtire pe o suprafata data cu putina faina si tapetam forma cu el. Acoperim aluatul cu hartie de copt si turnam boabele de fasole deasupra.  Le punem in cuptorul  incins cam 10-20 minute, pana se rumeneste usor.  Indepartam hartia si boabele si mai coacem aluatul 5 minute. Lasam sa se raceasca si desprindem cu atentie din forma si punem tarta pe un platou.
Pentru umplutura amestecam branza Ricotta, branza de vaci si mierea.
Intindem crema si o netezim.
Eu am folosit pentru decor, prune conservate pentru prajituri - am stors prunele de zeama si le-am aranjat deasupra peste crema de branza. Am preparat jeleu( eu am ales unul rosu) si cu ajutorul unei pensule, am intins din belsug peste fructe.
Trebuie tinut la rece 1-2 ore, ca sa se patrunda bine.




Pofta buna!!! 

9 comentarii:

  1. Daca tot e sezonul lor e bine sa pregatim un desert cu prune.E buna tarta ta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Inca un desert delicios cu prune.Servesc si eu.
    Pupici la fete!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce culoare faina are, iar daca are branza si fructe e pe gustul meu.
    Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmmm..... imi plac deserturile cu prune!!!hugs

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata tare imbietor, asi servi o felie cu mare placere. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Minunatã, prunele sunt in sezon si ce aromã au...mmmm...

    RăspundețiȘtergere
  7. O tarta perfecta pentru week-end-ul care vine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata tare bine,pacat ca n-am acum ricotta ca as fi incercat-o ca am destule prune si mi le darama vantul :(

    RăspundețiȘtergere