vineri, 7 septembrie 2012

Coronita de ciocolata cu crema de Ricotta



Aceasta prajitura de ciocolata contine mai putine calorii decat altele de acest gen.Si totusi este pufoasa si zemoasa , pentru ca se adauga piure de prune la aluat!

Ingrediente:
Pentru o forma rotunda cu gaura la mijloc(20 cm)
150 g prune fara samburi
60 g unt
120 g zahar
2 oua
100 g faina
1 lingurita vanilie
4 lingurite praf de cacao de culoare inchisa, in plus pentru presarat
1 praf de sare
grasime pentru tava

Pentru crema de  Ricotta:
250 g branza Ricotta moale
1/2 lingurita vanilie
2-3 linguri lapte
1 lingura zahar pudra

Mod de preparare:
Se pun prunele intr-un castron, se toarna 150 ml apa clocotita peste ele, se acopera si se inmoaie 30 de minute.
Se incinge cuptorul la 180 grade; se unge tava. Se freaca untul, adaugandu-se treptat zaharul.
Se face un piure din prune, cu tot cu zeama. Adaugam piureul impreuna cu vanilia si sarea, la compozitia de unt cu zahar.Se adauga ouale si se amesteca totul pana cand se obtine o compozitie cremoasa
Se cerne peste aceasta compozitie faina cu praful de copt si cel de cacao. Se amesteca doar cat sa se omogenizeze ingredientele. Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata.
Se coace prajitura 25 de minute in cuptorul incins. Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca 10 minute in forma. Apoi se desprinde din forma si se aseaza prajitura pe un gratar. se lasa sa se raceasca de tot.
Se trece branza Ricotta pentru crema printr-o strecuratoare fina . Se adauga vanilia, laptele si zaharul pudra si se amesteca pana se obtine o crema. Se aseaza blatul pe un platou si se unge cu crema Ricotta. Deasupra se presara praful de cacao si se serveste imediat.
Sursa: Bunatati la cuptor






Pofta buna!!!

7 comentarii:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...