miercuri, 19 septembrie 2012

Tarta cu legume si bacon






Ingrediente:
Pentru blat:
250 g faina
125 g branza de vaci
5 linguri ulei
1 ou
1 praf de sare
1/2 lingurita praf de copt

Umplutura:
250 g brocoli
100 g bacon feliat
250 g rosii cherry
1 ou; 1 galbenus
100 g cascaval ras
250 ml smantana
sare, piper

Mod de preparare:
Pentru aluat, se amesteca branza de vaci cu ulei, sare si ou; se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt si se framanta. Aluatul se da la frigider 30 de minute. Se unge o forma (26 cm) si se tapeteaza cu faina.
Se intinde o foaie de aluat, se aseaza in forma si se ridica marginea. Se inteapa blatul cu furculita in mai multe locuri.
Pentru umplutura:
Se spala brocoli, se taie cotoarele si se separa buchetelele; se taie felii si se fierb in apa cu sare cca. 4 minute.. Se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Baconul se taie bucatele.



Se incinge cuptorul la 180 grade. Se repartizeaza pe blat legumele si baconul. Separat, se bate oul cu galbenus, smantana, cascaval, sare si piper; se toarna peste legume si se coace tarta cca. 45 de minute.







Pofta buna!!!

7 comentarii:

  1. Inca nu am mancat astazi,,asa ce servesc cu placere o feliuta de tarta.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place foarte mult ce ai pus in tarta asta, as manca si eu o portie ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte colorata, buna si sanatoasa

    RăspundețiȘtergere
  4. E delicioasã!!! blatul e tentant, mai ales cu brânza...mmm...

    RăspundețiȘtergere