sâmbătă, 6 octombrie 2012

Claufoutis cu caise



Ingrediente:
400 g caise fara samburi
150 g faina
2 linguri unt
450 ml lapte
3 oua
1 praf de sare
100 g zahar pudra 1/2 lingurita esenta de vanilie


Mod de preparare:
Se unge si se tapeteaza o forma de tarta ( 2o cm ) . Caisele se taie pe jumatate si se scot samburii. 
Amestecam faina cu sarea, adaugam o cana de lapte si mixam  pana se omogenizeaza, apoi incorporam ouale pe rand. Se adauga zaharul vaniliat, esenta de vanilie si restul de lapte.

Turnam compozitia in forma, peste caisele asezate deja (eu nu le-am asezat cu partea bombata in sus) si punem din loc in loc untul taiat cubulete.


Introducem forma in cuptorul preincalzit cca 30 de minute, pana se aureste. 
Se serveste rece, presarat cu zahar pudra sau daca doriti cu frisca.







Pofta buna!!!

15 comentarii:

  1. Cred ca-i foarte racoritor dulcele asta, nu l-am incercat pana acum.
    Caisele sunt printre fructele mele preferate, asa ca sigur e yami!

    RăspundețiȘtergere
  2. Caise ai spus?Am venit cu viteza luminii,mai ai?Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Caise ?! Nu mai tin minte cind am mincat ultima oara, asa ca... te rog, un patratel linga cafeluta mea, daca se poate ! Pupici !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bineinteles ca se poate, draga Daniela:)!!!!

      Ștergere
  4. Ce parfum....ce deliciu....O potie va rog si pentru mine :) Hugs

    RăspundețiȘtergere
  5. Wow delicios! Chiar mi se facuse pofta zilele astea de un clafoutis!

    RăspundețiȘtergere
  6. Un desert parfumat si sigur delicios !

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place acest desert rapid si delicios!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mmm, un desert super aromat! Arata delicios!

    RăspundețiȘtergere
  9. Delicios!!! Banuiesc ca nu mai ai o portie..

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...