duminică, 4 noiembrie 2012

Guguluf cu prune





Ingrediente:
Pentru umplutura:
100 g prune din compot
1 praf de cuisoare
esenta de rom
30 g unt

Aluat & decor:
200 g unt moale
150 g zahar
5 oua
250 g faina
1 lingurita cu varf praf de copt
1 lingurita suc de lamaie
1 praf  sare
1 lingurita zahar pudra

Mod de preparare:
Se unge o forma de guguluf si se da la frigider. Taiem prunele bucati si le amestecam intr-un castron cu esenta de rom, cuisoare, untul topit; se acopera si se lasa sa se marineze. Se incinge cuptorul la 180 grade.
Intr-un castron se bate untul cu zahar si praful de sare. Se inglobeaza pe rand ouale, amestecand energic dupa fiecare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si sucul de lamaie.
1/2 din aluat se aseaza in forma si se acopera cu umplutura de prune, urmata de restul de aluat. Se trece cu furculita printre straturi, amestecand marmorat.
Se coace in partea de jos a cuptorului 50-60 de minute. Introducem o scobitoare: daca iese curata, guguluful este gata, daca nu il mai lasam un pic.
Se scoate apoi, se aseaza pe un gratar, se lasa sa se racoreasca putin in forma, apoi se rastoarna pe gratar; cand se raceste se tranfera pe un platou si se pudreaza cu zahar.








Pofta buna!!!


9 comentarii:

  1. Neatza..Laptele il am pregatit, iar o feliuta de chec iau de la tine...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa ai pofta buna:)!!!!!O duminica frumoasa:X

    RăspundețiȘtergere
  3. Am venit sa servesc desertul.Imi place mult.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce pufos e... o feliuta pentru cafeaua mea ?!

    RăspundețiȘtergere
  5. Iau desertul la tine, caci eu nu am facut nimic azi, iar al tau chiar pare foarte gustos!

    RăspundețiȘtergere