joi, 26 aprilie 2012

Oua cu bacon in sos de mustar

 
Dupa Paste raman o multime de oua fierte si nu prea stim ce sa facem cu ele.
Dar aceasta reteta  se poate folosi si cu alte ocazii, pentru ca intradevar este o reteta deosebita de savuroasa!!!!!!
Ingrediente:
500-750g cartofi
6-8 oua
6-8 felii bacon
un fir praz
2 linguri unt
1 lingura faina
250ml supa
4 linguri smantana
2 linguri mustar
2 linguri ulei
piper, zahar(optional),sare
2 linguri patrunjel
 
 Mod de preparare:

Se decojesc cartofii, se taie si se fierb in apa cu sare timp de cca. 20min.
Ouale se fierb tari 10 min. Se trec prin apa rece si se decojesc. Se curata prazul si se taie rondele. Se incinge 1 lingura de unt, se introduce inauntru prazul si se caleste 5-7 min. 
Se topeste 1 lingura de unt si se caleste inauntru faina. Se inglobeaza treptat supa si se lasa sa fiarba 5 min. Se inglobeaza smantana si mustar, sare, piper si zahar(putin). 
Fiecare ou se infasoara intr-o felie de bacon. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajeste inauntru ouale.

 
 Se scot ouale prajite din tigaie si se aseaza pe un platou adanc, impreuna cu sosul si cu prazul. 
Se scurg cartofii, se lasa sa se racoreasca putin si se presara deasupra patrunjel.
Se servesc alaturi de oua, in sosul de mustar.  



Pofta buna!!!!!
 

marți, 24 aprilie 2012

Inghetata de capsuni


Un desert pentru copii....dar si pentru cei mari!!!!!
Va invit la o inghetata:)!!!   Foarte aromata si racoritoare:)!!!

Ingrediente:
5 pahare lapte
3 oua
1 pahar zahar tos
1 lingura  rasa faina
2 pahare capsuni zdrobite(pulpa plus zeama)

Mod de preparare:
Ouale intregi se bat cu telul intr-un vas, se adauga zaharul amestecat cu faina si apoi laptele caldut. Se fierbe incet pe foc mic, amestecand pana se ingroasa putin. Dupa ce se raceste se incorporeaza capsunile zdrobite si zeama ei, apoi se pune la congelator. 



Pofta buna!!!!

vineri, 20 aprilie 2012

Pireu de spanac


  Spanacul este o leguma bogata in saruri minerale, mai ales fier si in vitamine. Cultivandu-se si in sera , gasim spanac in tot timpul anului. De la spanac se folosesc frunzele proaspete, nepalite.
Pentru acest pireu de spanc avem nevoie de:

1kg spanac
50g unt
1 lingura faina
1/2 pahar lapte
1 praf de sare, apa.

Mod de preparare:
 Dupa ce in prealabil este ales si spalat sub jet de apa, se fierbe spanacul in apa cu sare, dar nu prea multa apa. Spanacul se fierbe descoperit, pentru a-si pastra culoarea verde. Se scurge, se toaca bine pe un fund de lemn. Intr-o cratita se pune spanacul tocat, se amesteca cu untul, faina si laptele( cele doua:faina si laptele, le-am amestecat intr-un vas, pentru a nu se forma cocoloase si le-am adaugat in cratita, amestecand continuu pana se ingroasa compozitia). Potrivim cu sare dupa gust.
 Se serveste cu ou .



Pofta buna!!!!!

vineri, 13 aprilie 2012

Sarbatori fericite!!!!!




    Lumina si caldura Pastelui sa va incalzeasca sufletele, sa va lumineze mintile, sa va deschida inimile spre iubire, credinta, iertare. Sa fim mai buni, sa ne bucuram din plin de frumusetea tuturor lucrurilor care ne inconjoara si sa daruim iubire celor dragi.
               
               SA AVETI UN PASTE FERICIT!

marți, 10 aprilie 2012

Salata de spanac cu leurda

       Pentru ca toate pietele abunda de verdeturi, adevaratele binecuvantari ale naturii, nu se putea sa nu profitam de ele! Sunt o adevarata binecuvantare asupra organismului si implicit a sanatatii!  

Pentru aceasta reteta avem nevoie de: 
200g spanac
60g leurda
1 legatura ridichi
4 rosii cherry
2 legaturi ceapa verde
3-4 oua fierte tari
3 linguri de otet de vin alb
6 linguri ulei de masline
sare, piper

 Mod de preparare:

Se toaca spanacul si leurda.Taiem felii ridichile si rosiile. Toate ingredientele se amestecam intr-un castron .
Se decojesc ouale fierte, se taie sferturi pe lung si se repartizeaza pe salata. Deasuprapresaram ceapa taiata rondele.
Otetul se amesteca cu sarea si piperul;se inglobeaza uleiul, batand cu telul.
Dressingul se toarna pe salata.

            

sâmbătă, 7 aprilie 2012

Briose vesele



          A inceput ca o joaca. Am vrut sa pregatesc niste briose simple, dar Andrada cu prietene ei Andreea, au insistat sa coloreze briosele, un antrenament in pregatirea pentru sarbatorile care urmeaza!

Este o reteta de briose simpla dar foarte pufoase si gustoase:)!!!!!!!!!
Pentru 12 bucati avem nevoie de :

Ingrediente:
280g faina
2 linguri praf de copt
110g zahar
280g iaurt
1 ou
6 linguri de ulei
1 plic zahar vanilat
1 fiola esenta de lamaie
un praf de sare

Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 180grade. Se tapeteaza cu suporturi de hartie , forma de briose. Se amesteca 280g faina cu 2 linguri praf de copt, cu zaharul si praful de sare. 
Separat se amesteca iaurtul,280g, cu oul, cele 6 linguri de ulei, plicul de zahar vanilat si fiola esenta de lamaie. 
Se inglobeaza treptat amestecul da faina. 
Compozitia se aseaza in forme si se coace 20-25 minute. Se scoate si se lasa sa se raceasca. 

Se pot consuma simple sau in functie de imaginatia si telentul fiecaruia:)!!!!




Pofta buna!!!!!

joi, 5 aprilie 2012

Vita cu sos de masline



          Singurul meu regret la aceasta reteta, este faptul ca m-a prins seara si nu am putut scoate niste poze super:(!!!!. Pofta fiind prea mare....asta este!..nu am mai avut rabdare pana a doua zi:)!
     Este o reteta delicioasa(mie imi place tare mult carnea de vita) si cum am vazut-o tot la TEO ,a trebuit neaparat sa o pun in practica. Cum zicea si Teo: "Vita cu sos de masline este o mancare usor de preparat,dar foarte apreciata avand in vedere prezenta maslinelor care imprumuta sosului un gust deosebit".

Ingrediente:
2 bucati rasol fara os - eu am folosit 1 bucata de vrabioara
o felie buna radacina de telina
un morcov
2 catei usturoi
o ceapa
sare, piper macinat
o lingura faina
o foaie dafin
patrunjel verde
3 linguri ulei
250 ml supa de vita
50 ml vin alb sec
10-12 masline negre - eu am avut Kalamon
un praf de cimbru uscat

Mod de preparare:
Spalam carnea, o lasam la scurs bine. Dupa care se sareaza si pipereaza si se prajeste pe ambele fete in cele 3 linguri de ulei. 


Zarzavatul se curata, se spala, se taie si se pune la fiert cu carnea peste care am turnat supa de vita. Se lasa la  fiert la foc mic, cu vasul acoperit cca. o ora, in functie de fragezimea carnii. Trebuie avut grija ca lichidul sa nu scada foarte mult si sa-l completam cu supa sau apa.


Se scoate carnea si se aseaza intr-un vas termorezistent. Sosul se trece prin sita dupa ce am pasat legumele si se toarna peste carne. Se potriveste de sare, adaugam maslinele foaia de dafin, cimbrul, o lingura de faina frecata bine cu 50ml apa, vinul si se da la cuptor pana sosul se leaga. 

 Se poate servi cu pireu de cartofi, paste,orez. Sosul este intradevar un sos neted dulce- acrisoe, aromat si plin de savoare. 
Va recomand cu caldura aceasta reteta:X!!!!!!!!


Pofta buna!!!!!

duminică, 1 aprilie 2012

Fursecuri" Ochisele"




      Simplu de facut, indelung de savurat - sub acest indemn, intr-o  dupa-masa, sub ploaia de rugaminti a fiicei mele ,de a le pregati ceva dulce, ne-am apucat de treaba! Trebuia sa-i intorc serviciul, eu primind in dar de la ea un buchet superb de branduse:)!
Si avand la indemana carticica"100 de retete dulci - Unirea", am gasit aceste fursecuri , care mi s-au parut simple  de facut.

Ingrediente:
250g margarina Unirea original
380g faina
4 oua
50g zahar pudra
2-3 linguri zahar tos
200g nuca macinata
gem de prune sau de caise
esenta de rom.

Mod de preparare:
     Se face o coca bine framantata din: 250g margarina Unirea, 50g zahar pudra, 4 galbenusuri(2 crude si 2 fierte, date prin sita), 380g faina, esenta de rom.
Intindem o foaie ca de coltunasi si taiem cu forma dorita( noi am facut inimoare, floricele) . La jumatate din ele, scoatem din mijloc un capacel(eu am avut din fiecare model, atat forma mare cat si mica). Pe acestea din urma le trecem prin albusul batut spuma, apoi prin nuca macinata si amestecata cu zaharul tos.
Ulterior le punem in tavala copt pentru aproximativ 15 min. Le lasam pana se rumenesc foarte usor pe margini. 
Cand sunt gata, lipim cate doua cu gemul acrisor: o bucata de fursec intreaga si una cu mijlocul decupat. 


Am avut si ajutor!!!!!




Pofta buna!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...