sâmbătă, 26 mai 2012

Tort cu capsuni si nuca de cocos

Cum este vremea capsunilor, trebuie sa profitam din plin de ele!
      Mi-a placut enorm de cum l-am vazut la Laura  si a trebuit neaparat sa-l incerc(nu va spun cum l-au devorat juniorii mei, asa ca vi-l recomand cu mare caldura!!!!!!!)si pe aceasta cale ii multumesc Laurei pentru minunatele retete cu care ne incanta:)!!!!

Ingrediente:
Pentru blat:
250g unt moale
250g zahar(eu am folosit 200g)
6 oua de marime mijlocie
400g faina
100g nuca de cocos(fulgi)
1 plic praf de copt
4 -5 linguri lapte de cocos sau lapte de vaca(eu am folosit lapte de vaca)

 Pentru crema:
250g ciocolata alba
500ml smantana pentru fisca sau frisca lichida
100g ciocolata cu lapte sau amaruie
300g capsuni
dulceata de capsuni

Pentru insiropat:
300ml apa
4 linguri zahar
1 lingura lichior cocos(eu nu am pus) 

Pentru decor:
300g capsuni
dulceata de capsuni

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 180 grade(la foc potrivit). Tapetati o forma de 26cm. cu hartie de copt. Bateti untul inmuiat cu zaharul timp de 2-3 minute; adaugati pe rand, ouale intregi, amestecand foarte bine dupa fiecare (cu mixerul). Se cerne faina impreuna cu praful de copt si le incorporam in compozitia de oua. Adaugam nuca de cocos si laptele de cocos sau laptele de vaca, amestecand usor cu o spatula. Dupa care rasturnam amestecul in tava , niveland suprafata. 
Se coace timp de 30-40 minute sau facand testul scobitorii.Lasam sa se raceasca in forma dupa care scoatem tortul pe un gratar. Se taie blatul pe doua niveluri, pe orizontala obtinand astfel trei blaturi.
Ciocolata alba se pune intr-un castron, deasupra unei cratite cu apa care fierbe la foc mic si lasam sa se topeasca. Dupa ce s-a topit, lasam sa se racoreasca.
Taiem in bucati mici ciocolata cu lapte(sau amaruie). Batem frisca pana se intareste usor, apoi o turnam amestecand in ciocolata alba racorita. Se incorporeaza apoi bucatile de ciocolata.
Preparam siropul, punand apa si zaharul la fiert intr-un ibric, pe foc mic, timp de 5 minute. Adaugam lichiorul(daca folosim) si lasam sa se raceasca complet.
Asezam primul blat pe un platou. Il insiropam bine si ungem cu o lingura mare de dulceata de capsuni. Intindem o treime din crema si nivelam. Asezam deasupra celalalt blat, il insiropam si ungem, la fel ca si cel de la baza,cu o lingura mare de dulceata de capsuni. Intindem cealalta treime de crema, asezam deasupra ei cat mai uniform un strat subtire de capsuni(taiate in felii subtiri). Acoperim cu ultimul blat, pe care de asemenea il insiropam si ungem cu dulceata. Intindem ultima treime de crema si ornam cu capsuni.
Capsunile pentru decor le taiem in felii pe lungime si le asezam pe tort in doua cercuri. Laura dupa ce a decorat tortul a uns capsunile cu dulceata (insa la mine nu a mai ramas, pentru ca fiind asistata de Andrada, a tot gustat,a tot gustat, pana mi-a scazut ingredientele.......dar sa-i fie de bine:)!!!!!!!

 Va pot asigura ca este un deliciu total!!!!!!!!!!


 


Pofta buna!!!!!

luni, 21 mai 2012

Omleta la cuptor

O reteta usor de facut si un adevarat rasfat la micul-dejun!

Ingrediente:
5 oua
100g cascaval
50g parmezan
75ml lapte
1 lingura cu smantana 
1/2 legatura de marar
50g somon afumat
ulei de masline
sare, piper

Mod de preparare:

Intr-un castron, amestecam ouale cu  laptele, sarea si piperul. Dupa care incorporam smantana, cascavalul si parmezanul ras. 
Ungem o forma cu ulei(nu foarte mare) termorezistenta si turnam amestecul de oua. Presaram mararul tocat si somonul rupt in bucati.
Lasam la cuptor. la foc moderat aproximativ 15-20 minute.


 Pofta buna!!!!!

joi, 17 mai 2012

Quiche cu aluat de casa



     Aceasta tarta este pur si simplu delicioasa! Este usor de facut si acasa si este un adevarat rasfat cu tarta sarata.

Ingrediente:
Pentru aluat:200g faina
100g unt moale 
un praf de sare

Pentru umplutura:
5 rosii
3 bulgari mozzarella
2 oua
busuioc uscat
200ml smantana slaba
sare, piper
un pic de unt pentru tava

Mod de preparare:
Pentru aluat, se pune faina intr-un castron, se adauga untul moale si un praf de sare si se lucreaza rapid cu degetele pentru a ingloba bine untul. Se lasa 30 de minute sa se odihneasca. Apoi se intinde in forma de tarta unsa cu unt si se inteapa cu furculita.
Rosiile se taie si se curata de seminte, apoi se lasa la scurs. De asemenea, branza trebuie sa fie bine scursa..
Intr-un castron, se bat ouale cu smantana. Se potriveste de sare si piper si se toarna in tava. Se da la copt 15 minute. Se scoate, se aranjeaza rosiile si branza, se presara cu busuioc uscat si se da din nou la copt pentru inca 15 minute.




Pofta buna!!!!!

miercuri, 16 mai 2012

Sarmalute in varza acra




 Ingrediente:
500-750g carne tocata porc-vita
 100-120g orez
2 cepe uscate
3 frunze dafin
bulion/pasta de tomate
2 bucati carnati de casa sau costita sau untura porc
varza acra
sare, piper
1 legatura marar, optional patrunjel


Mod de preparare:

Daca varza este prea acra sau prea sarata, se spala foile in cateva ape caldute si se scurg bine. Daca frunza este un pic mai mare , se taie in doua sau sfert , in functie de cum dorim sa facem sarmalele(mai mici sau mai mari). Restul , ce ne ramane, taiem fideluta. 
         Intre timp calim ceapa, intr-o tigaie in care uleiul este incins, timp de cateva minute. Nu trebuie sa fie rumenita . 
Intr-un castron mare, se amesteca carnea tocata, ceapa,orezul(spalat bine), sare piper, pasta de tomate sau bulion(eu nu folosesc boia) si un pic de apa(cam 100g) pentru ca atunci compozitia(dupa ce este fiarta) nu iese tare. Se amesteca ingredientele si lasam cateva minute pentru a se intrepatrunde.
Se intinde pe mana stanga o foaie de varza ,se aseaza putina carne pe latimea frunzei si rulam foaia de varza, iar cu degetele de la mana dreapta se preseaza marginile foii de varza spre interior astfel formandu-se sarmaua. Cand sunt gata toate sarmalele, daca au mai ramas frunze , se toaca fideluta.
 De regula sarmalele se fierb in vase mai mari tapetate cu foi de varza, eu am optat pentru un vas de lut in care am asezat primul strat de sarmale, iar peste el am pus rosii decojite si marar.Am continuat cu al doilea strat, pana sau terminat sarmalele, iar deasupra am adaugat doua bucati de carnati de casa. 

 
Am turnat apa clocotita, cat aproape sa ajunga nivelul sarmalelor si am pus la cuptor(am acoperit vasul cu folie). Dupa ce au dat in primul clocot(verificam la cuptor), dam focul un pic mai incet si lasam sarmalele sa fiarba la foc mic, pana consideram ca sunt indeajuns de fierte. 
Inainte de a le scoate din cuptor, inlaturam folia si lasam sa se rumeneasca un pic.
Se pot servi cu smantana deasupra, cu mamaliguta alaturi, depinde de dorinta si pofta fiecaruia. 



Pofta buna!!!!!

joi, 10 mai 2012

Salata cu Miez de Lapte - Delaco



     De cand a lansat pe piata Delaco -branzica "Miez de lapte"  practic toata lumea a fost cucerita de ea:X! 
     Ce te cucereste la aceasta branzica, este faptul ca are o textura fina, este foarte delicioasa si are un aspect apetisant, dandu-le salatelor sau desertuilor un aspect  deosebit!!
Eu am preparat o salata cu "Miez de lapte" ,o salata super delicioasa, pe care am savurat-o intr-o clipita:)!!!!

Ingrediente:
 branzica Miez de lapte Delaco
o salata verde
2-3 fire de ceapa verde
un morcov mai mic
cateva masline mixte(naturale,verzi cu gogosari,verzi cu migdale)
2-3 rosii
sare, piper, busuioc
ulei de masline



Mod de preparare:
 Salata verde se spala foarte bine, se rupe sau se taie fasii. Ceapa si rosiile le taiem feliute. Morcovul curatat il dam pe razatoarea mica si maslinele le feliem  (cele care erau fara samburi). Se adauga sare, piper si uleiul de masline(eu am avut ulei de masline cu busuioc) .  Se amesteca bine, dupa care adaugam branzica"Miez de lapte"


Se mai poate adauga marar(din pacate am uitat de el, il aveam la frigider),patrunjel, spanac, depinde de preferintele fiecaruia. 
Insa oricum ar fi combinatia, rezultatul este garantat.


Pofta buna!!!!!

sâmbătă, 5 mai 2012

Lasagna cu carne de vita

Sursa acestei retete este pur si simplu pliantul de la Hochland"Cascavalerii Gustului", care dau idei dar ne dau si bani.....pentru cei care participa!
Este o reteta care practic pe mine m-a cucerit, pentru ca noua ne plac foarte mult pastele, carnea de vita si atunci am zis ca  este o ocazie perfecta , mai ales ca la capitolul paste nu prea am expus retete.
 Pentru reteta avem nevoie de:
300 foi lasagna
Pentru umplutura:
100g ceapa
20g usturoi
o legatura de patrunjel
250g carne tocata de vita
350g cascavalHochland ras
20g faina
1 ou
50g pesmet
250g smantana
sos de rosii
5 linguri de unt
1,5l lapte

Mod de preparare:
 
Se rumeneste ceapa si usturoiul in putin ulei, apoi se adauga carnea tocata, sare ,piper si se fierbe 15 minute amestecand continuu.


Cand se raceste se adauga cascavalul ras si patrunjelul tocat.
Intr-o oala se face sosul bechamel din unt, faina si lapte.
Se unge o tava cu unt si apoi cu putin bechamel, se pune un rand de foi lasagna oparite, se ung cu bechamel, apoi cu umplutura, se stropeste cu putina smantana si sos de rosii si cascaval ras, apoi un alt rand de foi si tot asa. 
La sfarsit se pune bechamel un strat mai gros. Insa nu am regasit nicaieri oul si pesmetul, asa caeu am batut oul la care am adaugat pesmetul si l-am pus deasupra .
Se coace la cuptor 30-40 minunte pana se rumeneste.

Pofta buna!!!!!

miercuri, 2 mai 2012

Paste cu spanac si ricotta



Este o reteta extrem de simpla, dar deosebit de gustoasa! 

Ingrediente:
350g paste largi
450ml rosii pasate sau pulpa de rosii
275g spanac
50g pesmet
120ml lapte 60ml ulei 250g branza ricotta
1 catel usturoi
25g Parmesan
sare,piper negru
25g seminte de pin(eu am folosit nuci macinate)

 Mod de preparare:




Intr-o craticioara, fierbem pastele in apa cu sare,dupa instuctiunile de pe pachet. Cand sunt gata fierte le trecem printr-un jet de apa.
Spanacul se fierbe in apa cu sare cateva minunte, dupa care il punem intr-o sita si prin presare  scurgem surplusul de apa existent.
Pulpa de rosii sau rosiile pasate, le asezam intr-o sita deasupra unui bol si cu o lingura le presam.
Punem pesmetul, laptele si 45ml ulei in mixer si mixam putin.Adaugam spanacul si ricotta, mixam putin, dupa care adaugam sarea, piperul si un pic de nucsoara. 
Mixam impreuna pulpa de tomate sau pasate, cu uleiul de masline, catelul de usturoi. Intindem sosul obtinut intr-un vas rezistent la temperaturi inalte(eu am folosit vas yena).
Pasta mixata obtinuta (spanac, ricitta....) o introducem cu ajutorul unui sprit sau punga pt. ornat torturi in pastele fierte si le asezam peste pasta de rosii.
Punem la cuptor cam 15 min. Dupa ce scoatem din cuptor presaram deasupra Parmessan si seminte de pin sau nuci macinate  si lasam un pic pana se rumeneste branza.



Pofta buna!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...