joi, 27 septembrie 2012

Rulada de porc cu prune







Ingrediente:

1,2 kg carne de porc (muschi)
400 g prune
4 mere
1 pahar supa
1 pahar smantana dulce
4 linguri unt
1 lingura amidon
 sare , piper


Mod de preparare:
Prunele se spala, se oparesc, apoi se inlatura samburii.
Carnea de porc se taie pe jumatate si se bate cu ciocanul pentru snitele, astfel incat sa fie de 1 cm grosime.Se adauga sare si piper.
Bucatile de carne se captusesc cu prune si felii de mere, se ruleaza cu grija si se leaga cu o sforicica sau cu scobitori.
Rulourile se rumenesc in tigaie, apoi se toarna supa si se inabusa.
Cand rulourile sunt gata, se scot din tigaie, iar sosul ramas se adauga smantana dulce amestecata bine cu amidon. Se lasa sa fiarba cateva minute.
Inainte de servire se inlatura sfoara de pe rulou, se taie in felii, se pune pe un platou si se adauga sosul.






Pofta buna!!!

luni, 24 septembrie 2012

Chec spornic




Ingrediente:
6 oua
200 g unt
400 g zahar
500 g faina
1 cana cu lapte caldut
1 praf de copt
1 praf de vanilie
2 linguri cacao

Mod de preparare:
Se freaca untul cu zaharul si zaharul vaniliat pana rezulta o spuma; dupa care adaugam galbenusurile pe rand, faina cu praful de copt, laptele si albusurile batute spuma.
La un sfert din compozitie se adauga cele 2 linguri cu cacao.
Se toarna intai compozitia galbena in doua forme unse si tapetate cu faina, apoi cea cu cacao.
Se coace in cuptorul incalzit in prealabil, la foc potrivit si se pudreaza cu zahar pudra.



Pofta buna!!!

miercuri, 19 septembrie 2012

Tarta cu legume si bacon




Ingrediente:
Pentru blat:
250 g faina
125 g branza de vaci
5 linguri ulei
1 ou
1 praf de sare
1/2 lingurita praf de copt

Umplutura:
250 g brocoli
100 g bacon feliat
250 g rosii cherry
1 ou; 1 galbenus
100 g cascaval ras
250 ml smantana
sare, piper

Mod de preparare:
Pentru aluat, se amesteca branza de vaci cu ulei, sare si ou; se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt si se framanta. Aluatul se da la frigider 30 de minute. Se unge o forma (26 cm) si se tapeteaza cu faina.
Se intinde o foaie de aluat, se aseaza in forma si se ridica marginea. Se inteapa blatul cu furculita in mai multe locuri.
Pentru umplutura:
Se spala brocoli, se taie cotoarele si se separa buchetelele; se taie felii si se fierb in apa cu sare cca. 4 minute.. Se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Baconul se taie bucatele.
Se incinge cuptorul la 180 grade. Se repartizeaza pe blat legumele si baconul. Separat, se bate oul cu galbenus, smantana, cascaval, sare si piper; se toarna peste legume si se coace tarta cca. 45 de minute.
 






Pofta buna!!!

sâmbătă, 15 septembrie 2012

Tort de mere si prune


Ingrediente:
750 g mere
2 linguri suc de lamaie
4 oua
225 g zahar
200 g faina
2 lingurite praf de copt
600 g prune
250 ml suc de visine
1 plic Tort Gelee rosu
4 foi gelatina
300 g iaurt
4 linguri suc de portocale
1 lingurita coaja de portocala rasa 
400 ml frisca


Mod de preprare:
Cuptorul se incinge la 180 grade. se pune un mar deoparte; restul se decojesc, se taie cuburi si se amesteca impreuna cu 2 linguri suc de lamaie. Se bat ouale cu 150 g zahar; se inglobeaza faina amestecata cu praf de copt, urmata de cuburi de mere. Se aseaza compozitia intr-o forma de tort (26 cm) unsa pe fund; se coace 45 minute.
Se golesc prunele de samburi si se taie felii; 500 g din cantitate se dau in fiert cu suc de visine. se adauga praful Tort Gelee cu 25 g  zahar; se dizolva amestecand.
Blatul se taie pe 2 niveluri si se aseaza inelul formei de jur imprejurul blatului de jos. Se aseaza deasupra compozitia de prune si se da la frigider timp de cca. 60 minute.
Se inmoaie gelatina. se amesteca iaurtul cu coaja si suc de portocala si 50 g zahar. Se inglobeaza gelatina dizolvata. cand incepe sa se intareasca, se inglobeaza 200 ml frisca batuta. se aseza pe stratul de prune si se acopera cu al doilea blat; se da la frigider pentru 2 ore.
se desprinde inelul si tortul se imbraca in restul de  frisca. Se decoreaza cu restul de felii de mere unse cu lamaie si cu prune.

Sursa: Secretele bucatariei






Pofta buna!!!

vineri, 7 septembrie 2012

Coronita de ciocolata cu crema de Ricotta



Aceasta prajitura de ciocolata contine mai putine calorii decat altele de acest gen.Si totusi este pufoasa si zemoasa , pentru ca se adauga piure de prune la aluat!

Ingrediente:
Pentru o forma rotunda cu gaura la mijloc(20 cm)
150 g prune fara samburi
60 g unt
120 g zahar
2 oua
100 g faina
1 lingurita vanilie
4 lingurite praf de cacao de culoare inchisa, in plus pentru presarat
1 praf de sare
grasime pentru tava

Pentru crema de  Ricotta:
250 g branza Ricotta moale
1/2 lingurita vanilie
2-3 linguri lapte
1 lingura zahar pudra

Mod de preparare:
Se pun prunele intr-un castron, se toarna 150 ml apa clocotita peste ele, se acopera si se inmoaie 30 de minute.
Se incinge cuptorul la 180 grade; se unge tava. Se freaca untul, adaugandu-se treptat zaharul.
Se face un piure din prune, cu tot cu zeama. Adaugam piureul impreuna cu vanilia si sarea, la compozitia de unt cu zahar.Se adauga ouale si se amesteca totul pana cand se obtine o compozitie cremoasa
Se cerne peste aceasta compozitie faina cu praful de copt si cel de cacao. Se amesteca doar cat sa se omogenizeze ingredientele. Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata.
Se coace prajitura 25 de minute in cuptorul incins. Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca 10 minute in forma. Apoi se desprinde din forma si se aseaza prajitura pe un gratar. se lasa sa se raceasca de tot.
Se trece branza Ricotta pentru crema printr-o strecuratoare fina . Se adauga vanilia, laptele si zaharul pudra si se amesteca pana se obtine o crema. Se aseaza blatul pe un platou si se unge cu crema Ricotta. Deasupra se presara praful de cacao si se serveste imediat.
Sursa: Bunatati la cuptor






Pofta buna!!!

marți, 4 septembrie 2012

Gogosi in sos caramel






Gogosile acestea sunt un  deliciu total, in adevaratul sens al cuvantului.

Ingrediente:
500 g faina
40 g unt
200 ml lapte
20 g drojdie
100 g zahar
2 galbenusuri
sare
coaja de lamaie

Pentru umplutura:
9 prune bine coapte
50 g zahar pudra
100 g unt pentru forma

Pentru sosul caramel:
6 linguri zahar
6 linguri apa
2 linguri unt

Mod de preparare:
Se cerne faina intr-un castron. Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar dizolvat in putin lapte caldut, se adauga o lingura de faina si lasam la crescut 30 de minute. Cand isi dubleaza volumul, amestecam cu faina din castron si restul ingredientelor. Framantam un aluat omogen si elastic, il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit cca 30 de minute.
Impartim aluatul in noua parti egale, modelam mici sfere, in care introducem cate o pruna(eu am scos samburii) pe care o pudram cu zahar si pe urma sigilam sfera cu umplutura in interior.
Asezam sferele umplute intr-o forma  termorezistenta unsa, se unge bine cu unt topit si introducem vasul in cuptorul preincalzit pentru cca 40-45 de minute.
Pentru sosul caramel:
Se topeste zaharul intr-o tigaie neaderenta, la foc mic, pana devine auriu. Stingem caramelul cu apa si lasam sa mai fiarba pana se topeste zaharul caramelizat si se ingroasa sosul. Se ia vasul de pe foc si adaugam untul, amestecand bine pana se omogenizeaza.
Cand sunt coapte, se scot gogosile din cuptor si turnam in spatiul dintre ele, sosul caramel si lasam sa fie absorbit.
Se servesc de regula dupa ce se racesc complet, dar noi am servit un pic mai caldute ( pentru ca nu am mai avut rabdare...)!
Gogosile pot fi insiropate si cu zeama de compot de prune.

Sursa retetei: Revista Click!








Pofta buna!!!


duminică, 2 septembrie 2012

Gomboti cu prune

Din categoria..."Delicii cu prune" - va prezint  acesti deliciosi gomboti cu prune!
O reteta deosebit de usoara, pe care vi-o recomand cu mare drag! 

Ingrediente:
 4 cartofi mai mari - cca 500-600 g
2 oua
150-175 g faina
 zahar
pesmet
un praf de sare 
prune
   
 Mod de preparare:
Cartofii cu tot cu coaja se  spala bine si se pun la fiert. Cand sunt bine fierti, se scurg de apa si se curata de coaja. Cand se mai racesc un pic, se paseaza. Se face un aluat nu prea tare din cartofi cu sare, oua si faina. In timp ce formam gombotii trebuie sa ne pudram mainile cu faina , pentru a putea lucra cu aluatul, iar daca consideram ca mai trebuie , mai adaugam putina faina pe masura ce formam gombotii.
Intre timp, punem apa la fiert, intr-o oala incapatoare.
Prunele, se spala si se scot samburii. Se modeleaza gombotii din aluatul de cartofi si in mijloc se pune cate o pruna. Cand fierbe apa (in care adaugam putina sare) , introducem gombotii si lasam sa fiarba. Cand se ridica la suprafata, se da focul mai incet si mai lasam cateva minute(cam 5 minute) sa fiarba, pentru ca si pruna din interior sa fiarba si ea.
Gombotii se scot din apa cu ajutorul unei palete, se lasa sa se scurga un pic, dupa care se dau prin pesmet. Daca doriti pesmetul se poate rumeni intr-o tigaie cu putin ulei sau unt.
Se servesc presarate cu zahar.




Pofta buna!!!