luni, 26 noiembrie 2012

Chec de carne




Ingrediente:
2 franzele obisnuite
1/2 kg carne de porc afumata (sunculita taraneasca, kaiser sau jambon) 
6 oua
5 catei usturoi
o legatura patrunjel
o ceapa
o lingura ulei
sare, piper

Mod de preparare:

Painea se taie cubulete, se amesteca cu ouale si se lasa  cateva ore la frigider( eu am lasat 6 ore). Dupa care se adauga carnea taiata bucatele, usturoiul si patrunjelul taiat marunt.
Ceapa se inmoaie in ulei incins si se adauga in compozitie, iar daca ulterior amestecul este prea uscat, se mai adauga un ou. Se potriveste de gust cu sare si piper.
Se toarna amestecul intr-o forma unsa cu ulei si se coace 30 de minute. Apoi se diminueaza temperatura si se coace pana ce amestecul devine auriu. Se lasa sa se raceasca in tava apoi se taie.

 


Pofta buna!!!

sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Cozonac cu mac



Ingrediente:
300 g faina
50 g unt moale
50 g zahar
90 ml lapte caldut
15 g drojdie proaspata
1 ou, 1 galbenus

Pentru umplutura:
125 g mac
4 linguri cu miere
3 linguri cu rom

Pentru uns:
1 galbenus
2 linguri cu lapte


Mod de preparare:
 Se cerne faina si se pune in mijloc drojdia frecata cu o lingurita de zahar. se presara putina faina, acoperim vasul si il lasam la cald 20 de minute. Dupa care adaugam oul batut cu galbenusul.
 Amestecam untul cu laptele la foc mic. Dam deoparte, de pe foc si turnam treptat amestecul caldut de lapte, zaharul, sarea si framantam pana obtinem un aluat elastic. Lasam aluatul sa dospeasca cam 90 de minute.
 Acoperim macul cu apa clocotita in care am adaugat romul si il lasam 30 de minute. Intr-o tigaie punem mierea , iar cand s-a topit, adaugam macul scurs. Lasam la foc mic, amestecand pana obtinem o crema densa.
 Impartim aluatul in doua bucati egale. Pe masa presarata cu faina, intindem doua foi groase de 0,7 cm. Punem pe fiecare o portie egala de umplutura rece si rulam un sul lung cat forma in care vom coace cozonacul.
 Impletim cele doua suluri si le asezam in foema unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Lasam aluatul sa  dospeasca creo 60 de minute. ungem cu un galbenus amestecat cu cele doua linguri cu lapte si il coacem la 180 de grade timp de 40-45 de minute.





Sursa: Bucataria de azi

Pofta buna!!!


duminică, 4 noiembrie 2012

Guguluf cu prune





Ingrediente:
Pentru umplutura:
100 g prune din compot
1 praf de cuisoare
esenta de rom
30 g unt

Aluat & decor:
200 g unt moale
150 g zahar
5 oua
250 g faina
1 lingurita cu varf praf de copt
1 lingurita suc de lamaie
1 praf  sare
1 lingurita zahar pudra

Mod de preparare:
Se unge o forma de guguluf si se da la frigider. Taiem prunele bucati si le amestecam intr-un castron cu esenta de rom, cuisoare, untul topit; se acopera si se lasa sa se marineze. Se incinge cuptorul la 180 grade.
Intr-un castron se bate untul cu zahar si praful de sare. Se inglobeaza pe rand ouale, amestecand energic dupa fiecare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si sucul de lamaie.
1/2 din aluat se aseaza in forma si se acopera cu umplutura de prune, urmata de restul de aluat. Se trece cu furculita printre straturi, amestecand marmorat.
Se coace in partea de jos a cuptorului 50-60 de minute. Introducem o scobitoare: daca iese curata, guguluful este gata, daca nu il mai lasam un pic.
Se scoate apoi, se aseaza pe un gratar, se lasa sa se racoreasca putin in forma, apoi se rastoarna pe gratar; cand se raceste se tranfera pe un platou si se pudreaza cu zahar.








Pofta buna!!!


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...