duminică, 20 ianuarie 2013

Chec cu scortisoara

Ingrediente:

4 oua
1 cana faina
2 linguri apa calduta
1 ceasca cu zahar tos
1 varf lingurita scortisoara
1 praf de sare
1 praf de copt
coaja rasa de lamaie

Mod de praparare:
Se freaca galbenusurile cu zaharul tos si scortisoara, se adauga cate putin faina, apa, sarea, praful de copt, coaja de lamaie si albusul batut spuma.
Se unge o forma de chec cu unt, se presara faina, se toarna compozitia si se coace  cam 40-45 de minute( in functie de cuptor, sau pana trece testul scobitorii).
Eu am folosit o cantitate dubla de ingrediente, pentru acest chec.





Este o reteta extrem de usoara si deosebit de delicioasa.
 

11 comentarii:

  1. Aromat si bun..Merge bine in sezonul rece aroma de scortisoara!O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ti-a iesit tare pufos....dau o cana de lapte pentru o portie :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti place checul meu, draga Bubu :) !

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Intradevar Simona, are un parfum deosebit:)! Pupici

      Ștergere
  4. Tare parfumat trebuie sa fie! Merge de minune cu un pahar de vin rosu ;-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este,este..! Si merge perfect si cu vin si cu... laptic :)!!!!Pupici

      Ștergere
  5. cred ca e foarte aromat! arata foarte bine! pup

    RăspundețiȘtergere