miercuri, 27 martie 2013

Briose cu fructe de padure



Ingrediente:
500 g fructe de padure
200 g unt
150 g zahar
250 g faina
4 oua
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
un praf de sare

Mod de preparare:

 Se incinge cuptorul la 180 grade. Se aseaza suporturile de hartie in adanciturile tavii (eu am folosit forme de silicon). Daca folositi fructe proaspete, dupa ce le spalati, le lasati in strecuratoare sa se scurga. Eu am folosit fructe de padure congelate.
 Se bat untul cu zaharul, sarea , zaharul vanilat cu mixerul pana se obtine o crema inspumata.
Se adauga treptat ouale. Se amesteca faina cu praful de copt, se cern peste aluat  si se incorporeaza. 
Se adauga fructele de padure si se incorporeaza cu atentie. Cu doua lingurite se umplu suporturile de hartie ( sau silicon) cu aluat pana la doua treimi.
Se coc in cuptorul incins circa 20-25 de minute. 


sâmbătă, 9 martie 2013

Amandine



Ingrediente:
Blatul:
6 oua
6 linguri ulei sau apa
1 cana zahar
1 praf de copt
3 linguri cacao
1 cana faina

Crema:
1 pachet unt sau margarina
3 linguri cacao
200 g zahar
1 lingura faina
4-6 linguri lapte
1 esenta de rom
2 galbenusuri

Mod de preparare:
Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul pana  devine o crema spumoasa. Se adauga cacaoa, faina, praful de copt si esenta de rom.Compozitia  se toarna intr-o tava (mai mica ) si se coace in cuptorul incins in prealabil.
Crema:
 Toate  ingredientele se fierb la un loc mic. Se lasa la racit, dupa care se amesteca cu un unt sau margarina frecata spuma.
Dupa ce s-a racit blatul, se taie in doua si se insiropeaza cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de rom.
Deasupra decoram cu sos de ciocolata ( inventia Laurei Sava)!
 
Pofta buna !!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...