luni, 29 aprilie 2013

Pulpe cu masline





Ingrediente:
4 pulpe intregi
4 linguri boia dulce
200 g masline umplute cu gogosari
o lingurita ienibahar
o lamaie
un ardei gras  rosu 
2 linguri ulei
sare, piper

Mod de preparare:
Se macina ienibaharul si se amesteca cu boia, sare si piper.
Carnea bine spalata, curatata si uscata se unge cu ulei, peste care se pune cu mana amestecul de boia, si ienibahar.
Se aseaza carnea intr-un vas de yena, se pun maslinele si ardeiul rosu taiat bastonase pe lung. Se adauga si lamaia si se toarna in vas cca 100 ml apa. 
Se da la cuptor pentru 30 minute. 






Pofta buna !!!



joi, 18 aprilie 2013

Cornuri pufoase cu gem

 
    Este o reteta deosebit de usoara , iar cornurile sunt pufoase si deosebit de delicioase. Copii mei sunt pur si simplu s-au indragostit de aceste cornuri. 

Multumesc mult pentru reteta  Bucataria Irinei !


Ingrediente ( 20 cornuri)
35 g drojdie
o lingura de zahar
1 kg faina
2 oua
200 g zahar
3 plicuri zahar vanilat
120 g smantana
50 g unt topit
340 ml lapte
coaja de la o lamaie
gem pentru umplut
un ou pentru glazura  

 Mod de preparare:
Drojdia o amestecam cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Ouale se bat cu restul de zahar ( 200 g ) si cu zaharul vanilat.
Faina se cerne intr-un vas ( pentru ca preparatele sa fie mai pufoase ). Adaugam ouale batute si drojdia lichefiata, coaja de lamaie, untul smantana si framantam. Treptat adaugam si laptele. Framantam bine aluatul pana ce devine elastic. 
Lasam sa creasca intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Rasturnam aluatul pe o planseta si rupem din el cate o bucata de marimea unui ou. Intindem bucata, o ungem cu gem si o rulam.

 
 Asezam cornurile intr-o tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt.
 Lasam cornurile in tava la crescut in jur de 20 de minute apoi le ungem cu ou batut si le dam la cuptor pentru 30 de minute.