luni, 12 august 2013

Tort simplu cu visine

Ingrediente:

Pentru blat:
4 oua
30 g faina
100g zahar
25 g cacao

Pentru tava:
30 g unt
30 g faina

Pentru umplutura:
500 ml frisca lichida
1/2 kg visine
un pliculet gelatina transparenta de decor
50 g ciocolata

Mod de preparare:
  Se pregateste tava, untul il topim si cu o pensula se unge interiorul tavii si peretii ei. Se da la rece pentru ca untul sa se inchege, apoi se scoate si se presara cu faina.
  Zaharul si ouale se mixeaza, pana ce amestecul isi tripleaza volumul. Se adauga faina si cacaua cernute si se amesteca delicat. Se toarna in tava si se coace 25 de minute. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua cu ajutorul unui cutit cu lama lunga.
  Intr-o tava se aseaza primul strat de blat peste care punem frisca, cel de-al doilea blat iar deasupra se pun visinele. Se prepara gelatina si se toarna numai peste visine.( In cazul in care coacem blatul intr-o tava mai mica, putem  sa-l taiem in trei foi )
  Cat timp se incheaga gelatina, ciocolata foarte rece se razuie cu un cutit sau se trece prin razatoare. Aschiile de ciocolata se aseaza imprejurul fructelor si se da totul la rece pentru 2 ore.

Sursa: Libertatea pentru femei

 


 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...