luni, 12 mai 2014

Pizza cu sunca





Fie ca e vorba de o petrecere sau de o cina , pizza este oricand bine-venita.

Ingrediente:

250 gr. faina, in plus pentru prelucrat
1/2 cub de drojdie
1 cubulet mic de unt
1/2 lingurita sare
apa

Pentru umplutura:
felii de sunca slaba
gogosar, rosie, masline
50 g cascaval ras, piper, sare , cateva frunzulite de menta

Mod de preparare:

Se prepara aluatul de pizza: se pune intr-un castron faina. Se face o adancitura la mijloc, se adauga drojdia, untul , sarea si turnam un pic de apa calduta pentru a dospi un pic drojdia. Se framanta aluatul bine, pana devine elastic si nu mai este lipicios. Apoi se pune intr-un castron, acoperim cu o panza (prosop) si se lasa la dospit intr-un loc cald o ora, cat sa-si dubleze volumul.
Se unge tava cu un strat subtire de ulei. Se mai framanta un pic aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina si se intinde o lipie  cam cat forma de pizza.
Deasupra pe aluat incepem sa asezam feliile de sunca , gogosarii, rosiile, maslinele, toate taiate felii, cascavalul ras si daca dorim ketchup-ul. Condimentam si presaram cateva fire de menta.



Introducem  tava in cuptorul incins timp de 20-25 de min. pana se topeste cascavalul  , iar  marginea e rumenita.
Se scoate din cuptor, se taie felii si se serveste imediat.

Adăugaţi o legendă




POFTA BUNA!!!!!

                    PUPICI:X

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...